WIJ WERDEN ALS KANTOOR IN 2015, 2016 EN 2017 GENOMINEERD VOOR DE M&A AWARDS VOOR BEST M&A LAW FIRM MID MARKET.


“Notable corporate boutique practice acts for corporates, private equity firms and newly established funds on a range of corporate and M&A matters, with particular expertise in venture capital transactions. Highly active in the media, food and technology sectors.” (Chambers Guide Europe 2018)

Hieronder vindt u een selectie van recente zaken, waaraan wij hebben meegewerkt.

INVESTERING IN LEQUEST

Wij adviseerden LeQuest bij een investering van InnovationQuarter, Noaber/NextGen, Philips Health Technology Ventures en MedFinance. LeQuest is een leverancier van digitale technische medische trainingen.

VERKOOP VAN MOONEN PACKAGING

Wij adviseerden de aandeelhouders van Moonen Packaging bij de verkoop van Moonen Packaging aan het Zweedse OptiGroup. Moonen Packaging is gespecialiseerd in het ontwerp, het beheer en de distributie van food- en non-food verpakkingen, verpakkingsmaterialen, hygiëneproducten en disposables aan klanten in heel Europa, voornamelijk in de retail-, foodservice- en cateringindustrie.

INVESTERING IN EXASUN

Wij adviseerden Exasun bij de investering door ING Sustainable Investments, ENERGIIQ en ABN Amro in Exasun. Exasun ontwikkelt en produceert hoogwaardige, esthetische zonnepanelen in Nederland.

INVESTERING IN GOODFUELS

Wij adviseerden GoodFuels bij de investering door Social Impact Ventures, een Nederlandse impact investeerder, in GoodFuels. GoodFuels levert duurzame biobrandstoffen aan de zee- en landtransportindustrie.

INVESTERING IN SOEST MEDICAL GROUP

Wij adviseerden ArchiMed, een Franse private equity firm, bij hun investering in Soest Medical Group. Soest Medical Group is gespecialiseerd in medische benodigdheden.

VERKOOP VAN SIVOMATIC

Wij adviseerden de aandeelhouders van Sivomatic bij de verkoop van Sivomatic aan Mineral Technologies, een Amerikaanse, beursgenoteerde onderneming. Sivomatic is specialist in kattenbakvulling met productielocaties in Nederland, Oostenrijk en Turkije.

AANKOOP VAN TRITEL EN FIEBER

Wij adviseerden Vortex Capital Partners, een Nederlandse private equity firm, bij hun acquisitie van Tritel en Fieber. Tritel en Fieber leveren diensten aan ondernemers met betrekking tot zakelijk (glasvezel)internet, telefonie en clouddiensten.

VERKOOP MEERDERHEIDSBELANG IN KROPMAN INSTALLATIETECHNIEK

Wij adviseerden de aandeelhouders van Kropman Installatietechniek bij de verkoop van een meerderheidsbelang in Kropman Installatietechniek aan Eiffage Energy, een Franse beursgenoteerde onderneming. Kropman Installatietechniek is gespecialiseerd in het ontwerp, de realisatie, het beheer en de exploitatie van gebouwinstallaties.

VERKOOP VAN OPTIMUM GROUP

Wij adviseerden Mentha Capital, een Nederlandse private equity firm, bij de verkoop van Optimum Group aan IK Investment Partners, een pan-Europese private equity firm. Optimum Group is een groep gespecialiseerde drukkerijen, die een totaalpakket biedt op het gebied van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen aan vooral klanten in de food, retail, cosmetica, farmaceutische, home & personal care, logistieke en de chemische industrie.

INVESTERING IN DYNAMIC CREDIT

Wij adviseerden Dynamic Credit bij het aantrekken van AEGON als nieuwe investeerder, welke een minderheidsbelang van 25% in Dynamic Credit heeft verkregen. Dynamic Credit is een asset management en direct lender.

AANKOOP VAN RIEDEL

Wij adviseerden Standard Investment, een Nederlandse private equity firm, bij de aankoop van Riedel van FrieslandCampina. Riedel produceert fruitsappen en –dranken onder merken zoals Appelsientje, Coolbest en Dubbelfrisss.

VERKOOP VAN UNIEKAAS

Wij adviseerden de aandeelhouder van Uniekaas bij de verkoop van het merk UnieKaas en de Nederlandse bedrijfsactiviteiten van Uniekaas aan DOC Dairy Partners B.V. Hieronder valt de complete rijpings-, verpakkings- en productiefaciliteit van het bedrijf in Kaatsheuvel.

AANKOOP VAN NOFAGROUP

Wij adviseerden het Zwitserse Cotecna Inspection bij de aankoop van NofaGroup. NofaGroup verleent test- en inspectiediensten voor eetbare oliën, vetten, noten en specerijen in Nederland en de Oekraïne.

INVESTERING IN MARQT

Wij adviseerden Marqt bij het aantrekken van twee nieuwe investeerders, Triodos en Social Impact Fund, welke een minderheidsbelang in Marqt hebben verkregen. Marqt is een supermarktketen, die biologische en duurzame producten verkoopt.

VERKOOP MEERDERHEIDSBELANG IN LIBRA ENERGY

Wij adviseerden Libra Energy bij de verkoop van een meerderheidsbelang aan Rensa Groep. Libra Energy is een distributeur van duurzame energiesystemen in Europa.

INVESTERING IN AETHON

Wij adviseerden private equity firm Mentha Capital bij hun investering in Aethon. Aethon levert flexibele personeelsdiensten aan zorginstellingen, overheden en woningbouwcorporaties.

VERKOOP AVIO-DIEPEN

Wij adviseerden de aandeelhouders van Avio-Diepen bij de internationale verkoop van de onderneming aan KAPCO Global. Avio-Diepen is een vooraanstaande producent van vliegtuigonderdelen.

VERKOOP LUZAC

Ons kantoor adviseerde Nordian Capital bij de 100%-verkoop van Luzac aan NCOI. Luzac is een particuliere school met vestigingen in het hele land, waar leerlingen versneld hun diploma kunnen behalen. 

PARTICIPATIE VAN LANSCHOT IN MARKET FOOD GROUP

Wij adviseerden de aandeelhouders van Market Food Group bij de minderheidsparticipatie door Van Lanschot Participaties. Market Food Group is een partner voor uiteenlopende foodconcepten, onder meer bekend van de formules “Le Perron” en “Bakkerij ’t Stoepje”.

VERKOOP VAN GMT EUROPE

Ons kantoor adviseerde Nedvest Capital bij de verkoop van haar belang in GMT Europe aan het in Ierland gevestigde AMCS Group. Nedvest is een Nederlandse participatiemaatschappij. GMT Europe ontwikkelt software en technologie op het gebied van afvalverwerking, recycling en hergebruik. AMCS Group is een vooraanstaande leverancier van software voor de afvalverwerkings- en recyclingindustrie.

ACQUISITIE VAN DIVERSE ONROERENDE ZAKEN VAN BAM

Wij hebben Van Wonen Vastgoedontwikkeling geadviseerd bij de acquisitie van 47 ontwikkelingsposities in Noordoost Nederland van BAM Vastgoed, een internationale beursgenoteerde bouwgroep.

ADVISERING MANAGEMENT GROUP OF BUTCHERS

Ons kantoor adviseerde het management van Group of Butchers bij de herinvestering in het kader van de verkoop van het belang van Nordian Capital in Group of Butchers aan Equistone Partners. Group of Butchers is een leidende Nederlandse vleeswarenproducent.